Forskningssatelitter

Radioteleskop-billede af Voyager1 sondenVoyager1 sonden som menes lige at have forladt solsystemet, er blevet fotograferet af af det 7.000km stor virtuelle radioteleskop VLBA. Selvom signalet fra Voyager1 sonden er utroligt svagt - Voyager sonden som er 18,5 mia. km ude sender med kun 22w! - er det stadig meget klart sammenlignet med VLBA's følsomhed, skriver NRAO

Kilde: National Radio Astronomy Observatory
NeptunNASA's New Horizon sonde har passeret Neptun's bane. New Horizon er på vej til Pluto, som den skal møde 14 juli 2015. New Horizon som blev opsendt 2006, er nu 4,4 mia. km fra Jorden. Voyager var 25år om at tilbagelægge samme afstand og det gør New Horizon til det hidtil hurtigste rumskib.
Kilde: JPL/NASA
NASA testede sidste måned deres 'Low-Density Supersonic Decelerator' (LDSD) med succes. LDSL er et forsøg på at atmosfærebremse, når man skal lande på planeter med en tynd atmosfære som Mars. Første opbremsning sker med en oppusteligt "badering" og anden opbremsning med en enorm faldskærm.

LDSL er formet som en flad tallerken, hvilket har givet den kælenavnet "Flyvende tallerken"

Kilde: LDSL's side hos NASA

Om 1 år når NASA's Deep Horizon rumsonde Pluto, som den vil være den første til at besøge. Efter besøget om Pluto, skal New Horizon sonden fortsætte ud i det ydre asteroide bælte (Kuiper bæltet) for at studere en eller flere af dem. Derfor skal Hubble nu afsøge himlen bag Pluto, for Kuiper Objekter at besøge

LÆS MERE på Huibblesite og NASA
LÆS OGSÅ om Plutos månen Charon's mulige ishav

Det er over 30år siden NASA slukkede for ISEE rumteleskopet, som befinder sig i en eliptisk bane om Solen der kun møder Jorden hvert 36 år. Det lykkedes forleden forskere fra SpaceCollege at genetablere en kontakt med rumskibet. Formålet er at sætte det tilbage i drift - om muligt.

LÆS MERE på ISEE-3 Reboot projektets update-side