Røntgenkilder i M33 galaksen i løbet af NuSTAR observationskampagnen
En supernova i "Firework-galaksen" M33 (NGC 6946), fik astronomer til at observere galaksen med NuSTAR røntgenrumteleskopet. Udoever Supernovaen som ses som en blå klat øverst th var der en anden kendt kilde tv.
Men da de 10 dage senere observerede den igen, blev de overraskede over at find en ny meget stor tredie kilde, som er vist som en diffus grøn klat tv for galaksens centrum! Sådanne Ultra-Luminiøse røntgen kilder kaldet ULX er ikke helt usædvanlige, men det er usædvanligt at de dukker op og forsvinder igen så hurtigt skriver NASA/JPL. Denne ULX er blevet døbt ULX4

En ny undersøgelse af kilden som er publiceret i Astrophysical Journal forslår at ALX4 enten kan være: - Et stellart sort hul som sluger en lille stjerne og skaber en kortvarig overophedet bobbel som det sorte hul.
- En neutronstjerne som suger materiale til sig fra en nabostjerne. Men hvis den roterer meget hurtigt, ritocheres materialet væk fra neutronstjernen, som dermed kan skabe et kortvarigt intenst røntgenglimt.

Hvis det var et sort hul var det et enkeltstående glimt, men hvis det var en neutronstjerne kan det komme igen, så forskerne foreslår at holde øje med M33...