Rumfart

NASAs flyvende tallerken LDSD Idag eller senest i morgen eftermiddag vil NASA teste deres "Flyvende tallerken"; Low Density Supersonic Decelerator (LDSD). Og som noget nyt vil NASA sende billederne fra testfartøjet live, så man kan følge testen på lige så tæt hold som mission-control.
LDSD skal teste en alternativ aerobrake-metode, som kan bremse rumfartøjer selv med en tynd atmosfære som på fx. om Mars.

LÆS 'ou Get to Watch It Live -- NASA's Flying Saucer Test'
Cubesats til planeterneRumfarten har ændret sig markant de sidste 20år, hvor især ESA har skiftet fokus fra store prestigemissioner, til små cost-effektive satellitter som fx. Cubesats som er små 10x10x10cm standard-satelitter der kan bygges sammen.
Cubesats har hidtil kun været brugt til missioner lavt om Jorden, men nu fremskynder NASA udviklingen af Cubesats til at udforske andre planeter kaldes CAPE. De tænkes sammensat af 2 cubes: Et service-modul og en lille sonde til landinger. Tilsvarende har ESA plads til 6 cubesats på en kommende asteroidemission

LÆS 'The ‘CAPEd’ Crusader'
NASA's nye SLS Heavy Duty raket NASA rykkede mandag et skridt videre med deres kommende Space Launch System (SLS) raketter. SLS vil i første stadie kunne løfte 77tons og senere op til 130tons!. Den bliver dermed den kraftigste raket nogensinde og vil i vid udstrækning være genanvendelig for at gøre den billigere i drift.
SLS skal løfte Orion kapslerne som kan huse 5 mand på bemandede missioner til Månen, asteroider og i den sidste ende til Mars.

SE 'SLS Program Moving Forward with Critical Design Review'
Solarsail
Det privatfinansierede 'Ligthsail' som er finansieret ved bla. crowdfunding, er klar til at blive opsendt.Det 32m^2 store solsejl skal efter planen opsendes næste måned.

LÆS MERE på Sail.planetary.org
Galileo satellit ESA opsendte igår 2 nye Galileo satellitter med en Russisk Soyuz raket. De 2 satelitter nåede succesfuldt kredsløb, og udgør nu nr. 7 og 8 Galileo satellit. Galileo forventes at være færdig i 2020 med ialt 24 satelitter.

LÆS ESA's Two new Galileo satellites join the Galileo Constellation

Subcategories

<a href="http://en.wikipedia.org/wiki/ISS" target="new">ISS</a> International Space Station er en rumstation der drives af USA, Europa, Rusland og Japan, som blev påbegyndt i 1994 og skal være færdig i 2011.