Asteroiden Vesta er præget af et stort nedslagskrater på dens nordlige halvkugle, mens den sydlige halvkugle har en "usædvanlig tyk kappe".
Forskere der har studeret en særlig type jernmeteoritter kaldet Mesosiderider på Jorden,. Disse meteoritter er specielle ved tydeligvis at stamme fra asteroider som har været store nok til at være lagdelte og dermed have været stor nok til at have haft en smeltet kerne. Og eftersom Vesta er den eneste tilstrækkeligt store asteroide i det indre solsystem hvor varmen har været til stede, stammer de med stor sandsynligghed fra Vesta.
Zirkon er et krystal der dannes under stor varme, så ved at studereog tidsbestemme Zirkon-indholdet i flere Mesosideride, har de kunnet tidsbestemme deres oprindelser til for 4,559 og 4,525 milliarder år siden, hvor Vesta allerede var lagdelt.. Ved at sammenligne med med data fra rumsonder, har de skabt en model der kan forklare Zirkon-dataene, med Vestas kratre og kappe, hvis Vesta var blevet ramt af en andne asteroide på 1/10 af dens egen størrelse, skriver Macquarie University