Nye observationer fra Voyager sonden tyder på at den "bovbølge" der kaldes Heliosheat'en som omgiver solsystemet ikke er nær så stor som hidtil antaget og at Voyager dermed er tættere på det interstellare rum

Til trods for hvor gammel og hvor langt ude Voyager sonden er, får NASA stadig et par målinger i ny og næ fra den når de kontakter den. Analyser af nogle af de seneste data fra den, gav fx. astronomerne et fingerpeg om at boblen om solsystemet er drevet af magnetisme.

Men de nyeste data viser at det område den er på vej ind i som kaldes "Heliosheat'en" ikke er nær så stor en bobble som man hidtil har troet.

Konklusionen er resultatet af de de data Voyager har kunnet sende siden 2004, som ifølge forskerne fra APL antyder at den i virkeligheden ikke bare lige er kommet ud af Heliospausen (Mørkeblå kugle) , men er vel ude i Heliosheat'en.  Det er baseret på hvordan outflowet har ændret sig i løbet af de sidste 6-7år.

Det er ikke længe siden at NASA kunne melde at nu var de kommer ud i det område hvor det ikke længere er solvinden der dominerer, men hvor man i stedte oplever et indadgående tryk

Kilde: John Hopkins University