Den kun 22km store Mars-måne Phobos domineres af et forholdsvist enormt krater 9km stort krater kaldet Stickney. Det får den til at ligne 'Dødsstjernen' fra Starwarsfilmene som naturligvis har skabt mange rygter på nettet.Blandt andet fordi forskerne ikke helt har kunnet forklarer hvordan den har fået så stort et krater uden at blive splittet af.
Ved at lave en meget høj opløsning 3D simulation der tager højde for månens poriøsitet har de beregnet at et 250m stort legeme, der ramte den med 6km/s netop vil forklare krateret og uden at splitte det ad.
Cassini sondne har taget dette billede af ringene, far Saturns nat-side, hvor ringene er oplyst af Solemn. Billleder er tager 1,5 mio km fra Saturn (5x længere væk end Månen er fra Jorden) og pixelopløsningen på originalen er 86km/pixel.
Prometheus ses som en lille sort skygge øverst tv. Nefderst th. er selve Saturn, mens dens skygge på ringene er nederst tv. Fantastisk billede!
Den isdækkede Saturnmåne Dione, har ligesom sin søstermåne Europa sandsynligvis et flydende hav gemt under isskorpen. Det er resultatet af Belgiske astronomers studier af de sidste tyngdemålinger fra Cassisni sonden
Deres målinger forklarer også de oscillationer man har registreret i dens bane, og det faktum at der er tegn på nylig kryotermisk aktivitet ved dens poler, selvom man aldrig har set aktive geysere som på Europa. Ifølge deres modeller må der være et flere km dybt hav, som endda kun ligger få km nede under polerne
12år har Cassini sonden nu kredste om Saturn. Men nu er det ved at være slut: I november vil NASA sende den tæt på den yderste F-ring, hvor den skal kredse 20x om Saturn og dens ringe for at observere dem i nærmere.detaljer.Derefter vil de sende den ind i det hidtil ukendte område mellem Saturn og dens ringe. Selvom det ser ud af mere, er der faktisk kun et snævert område på 2400km mellem dem. Her vil den både se Saturns skytoppe i hidtil uhørte detaljer og studere ringende nærmere.
25 juli foretog Cassini sonden sin sidste passage tæt forbi Saturnmånen Titan. Dens radarer har før afsøgt de bjergrige egne kaldet Xanadu, men denne gang lykkedes det også at få nogle skarpe billeder af Xanadu's Annex.
Området ligner Xanadu, men billederne afslørede også tydelige riller eller klitter. Klitterne afslører en hidtil ukendt dynamik i bjergene, som regnes for noget af det ældste overflade på Titan.
Cassini sonden skal ende sine dage i Saturns atmosfære sidst på året