NASA's Opportunity rover, som nu har kørt 12år på Mars, er netop nu ved at forcere "Knudsen højdedraget", som er opkaldt efter den danske astronom Jens Martin Knudsen (kendt som "Marsmanden"), som døde i 2005, og som op til sin død deltog i rover-teamets arbejde.
På vej op ad Knudsen højderyggen, har Opportunity forceret skråninger på op til 30graders hældning!
Selvom det ikke er de mest troværdige kilder, turer mange youtube kanaler frem med rapporter fra NASA's "Unexplained files", som er dukket op af kasserne fra Apollo-missionerne; Rapporter og lydklip fra Apollo-astronauterne om "musik", da de passerede rundt om Månens bagside; Muligvis støj fra solvinden.
InSigth sonden som skal opsendes til Mars næste år, skal afdække Mars's indre, ved hjælp af seismologiske instrumenter. Hver gang et meteor - stort eller lille - rammer Mars, sender det små rystelser som bølger gennem undergrunden, som man vil lytte på, for at lære mere om Mars's indre; Om den stadig har en flydende kerne, hvornår dens tektoniske plader holdt op med at bevæge sig og lignende.
InSigth landeren er bygget på samme platform som Phoenix sondens.
Lørdag 1/11 landede Kinas nyeste Månesonde Chang-e 4 (kælenavn "Xiaofei"), efter at have været en tur om Månen og tilbage igen. Sonden som blev opsendt forrige fredag, rejste 840.000km i løbet af den kun 8 dage lange mission. På vej tilbage havde den opnået en fart på 11,2 km/s, så for at bremse den inden den gik ind i atmosfæren, lod de den først "slå smut" henover atmosfæren, inden den egentlig re-entry.
Det er første gang i 30år en sonde er vendt hjem fra Månen
14 april 2014 endte LADEE sonden sin mission om Månen, ved at styrte ned på Måneoverfalden med 1,8km/s. Nu har LRO sonden fundet krateret efter den, kun 780m nord for det 40km store Sundman V krater.
LADEE efterlod sig kun et 3m stort krater, på grund af dens lave nedslagshastighed. Men pga dens skrå nedslagsbane spredte den en bred vifte af opgravet materiale, som er tydelig (hvid) på billedet.